mandag, januar 15, 2007

Hybelkaniner.

Hybelkaninen er ett flokkdyr. De lager seg bolig under sofaer og stoler etc. Har du en hybelkanin kan du være sikker på at det er flere.
De er ikke ett insekt, fordi de er motstandsdyktig mot insektmiddel. Kan jo kanskje prøve med Plumbo, for det tror jeg tar knekken på det meste.
Men man kan slå dem i svime med ei våt vaskefille. Men da starter det innebygde selvforsvaret. Selv om de er slått i svime av ei våt vaskefille for en stund, så kommer tenner og klør fram og de klorer seg fast i gulvet. Du må plukke dem opp med fingrene for at de skal slippe taket. En støvsuger kan også ta dem. Men etter en stund kommer de krypende ut gjennom luftfilteret. Så lager de seg nye reder.
De formerer seg ofte i langhårete matter. Når de er klare til å klekkes, kommer de fram, og tar sikte på å komme seg under en sofa, stol etc. for å gjemme seg.
Hvis du plutselig kommer over en hybelkanin som er ute på matjakt, så er han ikke sein om å hive seg ned på gulvet og spille død.
De er noen ondskapsfulle små monstrer.
For å lokke hybelkaniner frem fra gjemmestedene sine, kan du lage gjennomtrekk i huset. Da tar det ikke lang tid før de kommer løpende fram. Jeg mener at de finner mat i luftstrømmen som oppstår.
De er ganske late og holder seg mest i ro. Jeg tror det kommer av de små og korte føttene de har. Og at de holder på å feite seg opp.
Jeg har hatt noen av disse monstrene under lupen. De spiser også garn og kattehår. De kommer i mange forskjellige størrelser, men pelsen deres er noenlunde den samme.
Tror jeg ville blitt ganske redd hvis jeg har truffet på en ferdig utvokst hybelkanin. For etter lang tids observasjon av disse uhyrene, så tror jeg at de kan bli ganske store. Det er veldig usikkert også hvor gamle de kan bli, og hva de spiser i ferdig utvokst tilstand.

2 kommentarer:

lvhuizi1122 sa...

Hey! How YOU doin' ! Interesting blog . I've got a couple of my own you can earn more than 5000 dollars a week making !!! come on

Annette sa...

Utrolig bra skrevet!! Og jeg kjente igjen beskrivelsen din... ;)