lørdag, februar 10, 2007

Uværstrollet

Vi har jo hatt ett forrykende uvær her i Hammerfest. Den som startet det hele var jo selvfølgelig uværstrollet. Han er både grisk, pertentlig og ondskapsfull.

Han er sinnsykt opptatt av å få alt slettet ut. Det skal være strøkent overalt. Ja, det skal være så strøkent at han helst ser at veier,oppkjørsler etc. ikke skal synes. Gjør ikke noe om det kommer ett par meter snø, i løpet av ett døgn. Han til og med prøver å grave ned hus og biler under snøen.
Han har også god hjelp av vinddjevelen til dette.

Og der sitter han i sitt lune hjem og flirer og koser seg, når han ser menneskene prøver å grave seg fram og ut av hus.
Han elsker å skape kaos blant annet:
-Lage snøskred.
-Pakke så mye snø sammen, slik at veier og gater stenges, og folk ikke kommer seg tidsnok på jobb.
-Pakke inngangsparti full av snø, slik at folk må hoppe ut av vinduet for å komme seg ut.
-Skape dårlig sikt for bilførere, slik at de kolliderer.

Han sitter i styret for salg av snefresere, spader, snøskufler etc. Og slik det har vært nu, så sitter han og gnir seg i de klamme labbene sine, når han ser pengene triller inn.

Han er også med i kraftselskapets styre. Og ser helst at strømprisen holder seg veldig høy, slik at det blir mere penger på han.
Men av og til så klarer han ikke å holde seg rolig, han bare må bare gnafse av en strømkabel eller to. Jeg tror at han får seg ett lite kick av det.
For da må folk sitte hjemme og fryse. Han tror at han får folk til å flytte, og slutter å rote i snøen som han har fått lagt i det vide og brede.

Når du høre på værmeldinga om at det skal komme snø og vind i Finnmark. Ja da kan du ta dæ fan på at det ligg akkurat over Hammerfest.
Det spille ingen rolle om at det ligg nord, sør, øst eller vest i fylket, det ligg akkurat rett over Hammerfest.
Og det er jo selvfølgelig Uværstrollet som har slått sæ sammen med meterologan. Du vet jo at ho "Vær- Siri" har jo tjent sæ store penga på været rundt om.

Når våren begynner, så reiser han videre til andre kalde og snørike strøk, slik at han kan lage jævelskap der også. Han elsker jo snø og vind. Men bare vent, når neste høst og vinter kommer... ja da er han der igjen.

1 kommentar:

Hekledilla sa...

Ja, du kan få sagt det. Hi- hi- hi..eh... det e ikke tilfeldigvis han Bengt du e i lag med? Syntes æ kjente igjen en skapning på et bilde her i bloggen din....Hilsen fra ho på andre sia av fjellet som bruke å være på besøk i Øksfjord.